Nyd et sommerhusophold i smilets by

Trænger du til lidt luftforandring eller har du brug for at komme lidt væk hjemme fra og få slappet af? Så kunne det måske være noget med et sommerhus ophold i smilets by, Aarhus, der også er Danmarks næststørste by. Det kan være svært at slappe af fra de daglige pligter og gøremål samt forestående projekter, når man er derhjemme, hvorfor det kan være tiltrængt at komme væk fra hjemmet, hvis man har behov for at trække stikket ud og få slappet ordentligt af. En mulighed for at få slappet af og samtidig opleve noget kulturelt, kunne være at leje et sommerhus i eller omkring Aarhus, der er en rigtig dejlig by med masser at byde på.

10 ting at foretage sig i Aarhus

 1. Moesgaard Museum
  Gå ikke glip af det genopdagede Moesgaard Museum, 10 km syd for byen. Det er beliggende i et spektakulært designet prisbelønnet moderne rum, ved siden af herregården, der engang har taget højde for sin fremragende forhistorie.
 2. ARoS Aarhus Kunstmuseum
  Indenfor den kubistiske mur er Århus Kunstmuseums røde murvægge ni etager med fejende kurver og hvide vægge, der fremviser et vidunderligt udvalg af guldalderværker, dansk modernisme og meget andet.
 3. Strandbaren
  Drop en gang containere og sand på havnefronten og voila: strandbar. Strandbaren byder på mad, drikke og vejrafhængige aktiviteter og arrangementer.
 4. St Pauls Apothek
  Hvad der engang var et apotek, er nu et af Aarhus hotteste spisesteder med højeste værdi: en kombination af hipster bartendere, vintage arkitektoniske detaljer og dæmpet stemningsbelysning, gør det til et absolut must, når du er i Aarhus.
 5. Aarhus Street Food
  Åbnet i september 2016, huser denne tidligere busgarage bag stationen et levende madmekka, der serverer alt fra mexicanske til thailandske og indiske måltider samt cafeer og barer.
 6. Oli Nico
  Du skal muligvis kæmpe for en af ​​de eftertragtede borde på Oli Nico, en lille deli-restaurant med en menu med klassiske retter til forbavsende gode priser (moules frites, til 65 kroner og rib-eye bøf til 130 kroner.)
 7. Den Gamle By
  Danskernes tilsyneladende ubegrænsede begejstring for at klæde sig ud og genskabe historie kan opleves i Den Gamle By. Det er et engagerende, malerisk open-air museum med 75 bindingsværkshuse, hvor man kan gå på opdagelse i tidligere tider.
 8. Kähler Villa
  Aarhus’ kulinariske A-lister ligger ca. 5 km nord for centrum, i en elskværdig gammel villa, hvor lækker mad finder sted til en dejlig tilgængelig pris. Denne elegante “salon” er fyldt med planter, lamper, spejle og keramik.
 9. Øst for Paradis
  Kunsthus biograf i det nordlige del af Latinerkvarteret. De viser film på originalsproget med danske undertekster.
 10. Aarhus Domkirke
  Aarhus Domkirke er Danmarks længste kirke på næsten 100 meters penge. Det oprindelige romanske kapel i den østlige ende stammer fra det 12. århundrede, hvorfor det er en sand fornøjelse at gå på opdagelse i den gamle og smukke kirke.

Lej et sommerhus i Århus

Der er masser at tage sig til i Aarhus, som du nok kan se, så hvis du trænger til at komme væk fra hverdagens stress og jag, men samtidig gerne vil opleve noget nyt, så er det bestemt ikke en dårlig idé at leje et sommerhus i Aarhus. Du kan leje et lækkert sommerhus gennem Dancenter i eller omkring Aarhus, hvis du vil holde ferie i skønne omgivelser med en hyggelig atmosfære.

Skriv en kommentar