Postkort fra Cardiff

Cardiff

Så kom jeg til Wales, og hovedstaden må næsten være stedet at være. Men hvad er der at se i Cardiff? Til min egen forbløffelse, så er der rigeligt med attraktioner, og hvis man er Doctor Who fan, så er der en hel speciel mulighed. Derudover så er der en hel række specialle retter fra det walisiske køkken som skal prøves, mens man befinder sig i hovedstaden. Du kan læse meget mere om Cardiff’s ret spændende historie på Wikipedia.

Doctor Who?

Cardiff er stedet at være for Doctor Who fans. Serien er filmet i og omkring byen, og man kan komme på besøg ved the Doctor Who Experience. Det gælder fans i alle aldre. Fun fact: manden som skabte de famøse Daleks, Terry Nation, er født i Llanddaff i Cardiff. Der er en blå platte på huset, hvor han er født i Cardiff.
The Doctor Who Experience er en af de mest berømte steder at besøge i Cardiff. Her finder du en interaktiv tur, samt verdens største samling af originale Doctor Who artefakter. Du finder kostumer fra 1963 til dags dato. Denne samling bliver opdateret jævnligt. Læs meget mere om Doctor Who på IMDB.

Det Walisiske køkken

Mange af de retter som man finder i det walisiske køkken er ærlig og mættende mad, som er fyldt med årstidens ingredienser. Glamorgen pølse er for eksempel fra en tid, hvor kød var en mangelvarer, så pølsen er vegatarisk. Den er fyldt med ost, sennep, brødkrummer og porer. Du vil finde den på de fleste restauranter, og du vil ikke blive skuffet.
Cawl derimod er en gryderet som laves forskelligt, afhængig af hvor du er i landet. Hvis du er i indlandet, så vil du få den serveret med lam, men hvis du befinder dig ved kysten, så bliver den lavet med friske fisk. Retten er fyldt med kartofler, gulerødder, kål, og porer. Den er derfor rigtig godt at varme sig på, når man har haft en kold dag ude i Cardiffs gader. Hvis du søger mere inspiration til den walisiske køkken, så finder du flere informationer her.

Skriv en kommentar