Mini guide til Seoul

Seoul

Så du har valgt at tage til Seoul som er hovedstaden i Syd Korea. Der bor ti millioner mennesker, og du er taget afsted fra Danmark som tilsammen rummer i nærheden af fem millioner. Det kan virke overvældende, men du skal nok overleve. Der er masser af skilte på engelsk, og hvis du har brug for råd, så spørg et ungt menneske, da de oftest kan tale engelsk, og hjælpe dig på din vej. Næste skridt er så: Hvad skal man opleve?

Kimchi, Hanguk og Starcraft

Seoul, og Korea i det hele taget, er en spændende blanding af tradition og nytænkning. Deres national sport er computerspillet Starcraft, og de har computer kanaler dedikeret til diverse computerspil. Men hvis du går rundt i Seoul, så kan du være heldig at støde ind i landsbyen Bukchon. Det er en af de største af slagsen, hvor man har restoreret gamle tradiotionelle huse, og byen er flankeret af slotte på øst og vest siden. Hvis det vækker din interesse, så finder du addressen og flere oplysninger her.

Nu hvor du er begyndt at dykke ned i Koreansk kultur og traditioner, så burde du prøve Kimchi. Smagen er meget speciel, men det er næsten på lige fod med havregryn og leverpåstej, hvis du besøger Danmark. Du vil finde det i næsten alle hjem, og det er svært at undgå, hvis du spiser ude i Korea. Det er formenteret kål, og smagen er svær at beskrive. Men når man er i Korea, så skal det prøves. Hvis du vil have en ret som er ikke så atypisk for de europæiske smagsløg, så giv Bulgogi et skud. Det kan serveres på mange måder, men det er oftest stegt oksekød, som kommer i en form gryderet med grøntsager, og det smager aldeles fremragende. Hvis du render på McDonalds i Korea, så kan du endda prøve en Bulgogi Burger. Den er slet ikke så god som du traditionel Bulgogi, men alligevel meget sjov at smage efterfølgende.

Vestlig kultur i Seoul

Hvis du får hjemve, mens du render rundt i Seoul gader, så find Itaewon kvarteret. Bydelen er meget vestlig, og er det på grund af en amerikansk militærbase i nærheden. Du kan få Tacebell, McDonald, Pizzahut, og du vil blive antastet af diverse ældre koreanske mænd, som vil sæge dig et skrædersyet jakkesæt. Det er næsten som at være på ferie hjemme i Europa. Der er franske vinbarer, og du kan få dig en fremragende steak i Kate’s Kitchen. Nu har du fået styr på hjemveen, og kan igen begive dig ud i Seoul gader.

Skriv en kommentar