3 alternative storbyferier

Trænger du til at komme lidt væk fra hverdagen, er der mange muligheder for at få et tiltrængt pusterum. Det kan være i et sommerhus på Rømø, Samsø eller en af Danmarks andre dejlige øer.

Det kan også være, at du har behov for at få ny luft og energi uden for landets grænser, men at du kun har en forlænget weekend at gøre godt med. Her er en storbyferie den perfekte mulighed for dig, der trænger til luftforandring og gode oplevelser. Du får her 3 bud på spændende alternative storbyer.

Budapest – østeuropæisk historie og charme

I Budapest får du rigtig meget for pengene. Det kan være en af grundene til, at det efterhånden er blevet en populær storby for mange danskere. En anden grund er byens charme og unikke arkitektur.

Budapest breder sig på hver side af Donau i delene Buda og Pest. Snyd ikke dig selv for at opleve Budaslottet, der er del af UNESCO’s verdensarv, og Ungarns Parlament, der er et særligt unikt syn om aftenen. Budapest byder også på de berømte termiske bade. Så når fødderne er ømme efter byvandring, er det oplagt at stresse af i badehusene, som får vand fra varme kilder rundt om i Budapest.

Krakow – Polens oversete perle

Krakow byder på en bred vifte af oplevelser for kulturelskeren, madelskeren og historieelskeren. Rundt om finder du autentiske caféer og restauranter med traditionel polsk mad, der ligger i et prisvenligt leje.

Tag til den jødiske bydel Kazimierz, hvis du elsker historie. I bydelen finder du den jødiske kirkegård og mange af byens synagoger, hvor du får indsigt i jødernes liv under anden verdenskrig. Har du ikke fået nok af den spændende, men grufulde historiefortælling om anden verdenskrig kan du besøge koncentrationslejren Auschwitz ca. 60 km vest for Krakow.

Edinburgh – Skotlands charme

Elsker du en god skotsk whisky? Så er den skotske hovedstad Edinburgh et besøg værd. Men byen er meget mere end whisky og kilte. Byen emmer af sjæl, karakter og charme. Edinburgh Castle er et af byens mest attraktive varetegn og bestemt et besøg værd. Det er ikke uden grund. Det imponerende slot er bygget på en udslukt vulkantop inde midt i byen – og derfor kan det mere eller mindre ses, så langt øjet rækker.

Gå under jorden, hvis du vil opleve livet for 400 år siden. The Real Mary King’s Close er byen under byen. Her får du en fornemmelse af fortidens aner med pest og fattigdom. I gyderne tog pesten livet af store dele af befolkningen i 1645. Besøg det, hvis du tør – stedet siges nemlig at være hjemsøgt af spøgelser.

Skriv et svar